Autorijschool Eloïne

Uw rijschool in de regio Arnhem e.o.
 

Rijbewijs

Vanaf het moment dat je 16 jaar en 6 maanden oud bent kun je beginnen met autorijles. Je kunt voor je 17de verjaardag ook de tussentijdse toets doen. Vanaf je 17de verjaardag mag je ook het praktijkexamen bij het CBR laten afnemen.

Als je vóór je 18de verjaardag slaagt moet je tot je 18de verjaardag rijden met een coach naast je, bijvoorbeeld je vader of je moeder (er mogen maximaal 5 personen aangemeld worden als begeleider). De coach moet op een begeleiderspas staan die je bij je moet hebben. Je kunt je rijbewijs alleen aanvragen, als je al een begeleiderspas hebt aangevraagd. 
De begeleiderspas kun je aanvragen op de site van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

 

Lessen bij Autorijschool Eloïne

Onze standaard rijlessen zijn 1½ uur. Dit is heeft een reden.
Uit onderzoek is gebleken dat langere rijlessen beter zijn dan rijlessen van een uur. Bij rijlessen komt het voor dat eerst een voorgaande leerling naar huis gebracht moet worden en een volgende leerling opgehaald moet worden. Met een uur rijles kan het in het slechtste geval dus voorkomen dat je alleen maar op-en-neer aan het rijden bent. Door het hanteren van een langere rijles kunnen wij garanderen dat er genoeg tijd is voor oefeningen die de voertuigbeheersing bevorderen. Met een goede voertuigbeheersing zul je je sneller zekerder voelen in het verkeer en dit komt de algehele rijopleiding ten goede.

Waarom hanteren wij dan voor tussentijdse toetsen en praktijkexamens dan nog een rijles van een uur? Bij een tussentijdse toets of rijexamen hoeven we geen volgende leerlingen meer op te halen. De tijd kan dus goed besteed worden aan wat extra oefening voor de toets of het examen.
Na de rijles van een uur vindt de toets of het examen plaats, hierbij moet je ook weer achter het stuur plaatsnemen. Het is gebleken dat veel leerlingen anderhalf uur rijles voorafgaand aan de toets of het examen toch wel zwaar vinden.

Welk lespakket moet ik kiezen?

Een gemiddelde leerling zal zo’n 40 lesuren nodig hebben om klaar te zijn voor het examen. Ons pakket B, van in totaal 41 lesuren, een tussentijdse toets en een praktijkexamen sluit hier goed op aan.

Maar de “gemiddelde” leerling bestaat in de praktijk niet. Sommigen zijn eerder klaar voor het examen, anderen hebben aanzienlijk meer tijd nodig. Daarom hebben we nog een paar pakketten samengesteld. Voor de zeer snelle leerlingen hebben we pakket C, in totaal 26 lesuren, een tussentijdse toets en een praktijkexamen. Voor de leerling die verwacht meer dan een gemiddeld aantal lessen nodig te hebben, is pakket A samengesteld. Pakket A bestaat in totaal uit 56 lesuren, een tussentijdse toets en een praktijk examen.

Om te beslissen welk pakket voor jou het beste is, kun je overleggen met je instructrice.

De lespakketten zijn gunstig geprijsd. De korting die je bij een lespakket ontvangt ligt rond de 10%. Hoe groter het lespakket, des te hoger de procentuele korting.

We hebben een zeer hoog slagingspercentage, maar dat geeft ook aan dat niet iedereen de eerste keer slaagt.  Tussen het praktijk examen en een herexamen zit altijd enige tijd, in de tussentijd is het van belang dat je blijft oefenen. Daarom hebben wij ook een urenbundel. De urenbundel bestaat uit 8 lessen van 1½ uur, dit zou in normale gevallen voldoende moeten zijn om de periode tussen het examen en een eventueel herexamen te overbruggen en zo goed voorbereid aan het herexamen te beginnen.
Het is natuurlijk ook mogelijk om de periode tussen het examen en een eventueel herexamen op te vullen met losse lessen.

De prijzen van de lessen en lespakketten kunt u vinden op de pagina Tarieven. 

 
E-mailen
Bellen
Instagram